Joie d’Art:

gastenverblijf – tentoonstelling – levensvreugde

 

GASTENVERBLIJF

I slaapkamer voor 2

 

II ruimte met mogelijkheden

Verpozen op de divan (bruikbaar als derde bed), een streekgids inkijken of je avonturen in je dagboek noteren, behoren tot de mogelijkheden. Op de ruime tafel kan je bijvoorbeeld  je laptop installeren (er is wifi) en bijvoorbeeld Uzès, Saint-Ambroix of Bessèges googelen. Voor warme en koude drankjes is er een Senseo, een waterkoker en een koelkast. En ondertussen heb je het rustgevende uitzicht op de Cevennen.

gang en badkamer

mogelijkheid tot even gewoon ‘zijn’ in het minituintje (relatief fris in de schaduw van de eeuwenoude stenen)

WELKOM!

Joie d’Art en levensvreugde?

Rusten en doen, in vreugde verenigd, zijn gelukzalig leven!

(Bô Yin Râ – Het boek van de Koninklijke Kunst)

de wil tot vreugde

kan veel vormen aannemen. Voor de meeste mensen is het de voornaamste drijfveer in hun leven. Vreugde vormt de ziel van Joie d’Art. Niet de onverzadigbare soort ‘vreugde’, die afhangt van het hebben van dingen. De vreugde als levenskracht, die gedijt in stilte en de hele omgeving doordrenkt is de essentie van Joie d’Art. En deze essentie delen we graag!

als uitvalsbasis

om de streek te verkennen: wandelen in het natuurgebied van de Cevennen. Slenteren in de smalle straatjes van verweerde dorpjes en authentieke middeleeuwse stadjes: Bessèges – Saint-Ambroix – Uzès – Barjac – Les Vans – Genolhac – La Grande Combe … om er een paar te noemen. Terrasjes ‘doen’ en mensen kijken met een Ricard, een koffietje of een glaasje wijn binnen handbereik.

Of je kan goud zoeken in de Ganières in Gagnières en omstreken. En er is de nabijheid van de  Cèze, een rivier met mogelijkheden op diverse locaties: zwemmen – kanoën – zonnen. De plaatselijke ‘guinguettes’ voor een drankje en een hapje vervolledigen het al niet onaardig plaatje.

ligging

Joie d’Art – 30410 Clairac-Meyrannes – ligt op de grens tussen Ardèche en Gard, grondgebied Gard.

 

linken

Te bezoeken vanuit 30410 Meyrannes:

francethisway

france-voyage

gezond eten

je kan het diverse aanbod van ‘gezonde’ kookboeken misschien beschouwen als een modetrend, maar als je gezondheid of zelfs je leven kan afhangen van wat je eet, dan is er geen keuze. Als je dokter zegt dat bepaald voedsel vergif voor je is, dan is het hoog tijd voor een culinaire ommezwaai: geen granen, geen suiker en geen ‘light’ happen of drankjes. Het woord koolhydraatarm dekt nog het best wat de dagelijkse pot schaft in Joie d’Art. Brood en patat worden al lang niet meer gemist aan tafel. Een weelde aan zaden, pitten en groenten met eventueel wat vis of vlees op originele wijze klaargemaakt en het ‘onmisbare’ paar brood & patat zijn vlug vergeten. Ons ontbijt is een wisselende en vrije variatie op het Budwigpapje en andere gezonde alternatieven voor broodjes en boterkoeken. Wie meer wil weten over deze gezonde manier van eten kan tekst en uitleg krijgen. Ontbijten of een maaltijd mee-eten behoort tot de mogelijkheden (tegen billijke vergoeding). Info en afspraken ter plaatse.

(universele) energie:

helende en deugddoende energieën bestaan en je kan er maar van genieten. Een ontspannende energetische behandeling van een 45 minuten is mogelijk. Je kan ook een 30 minuten genieten van de weldadige warmte van een full spectrum infraroodlamp (dit alles tegen een billijke vergoeding). Info en afspraken ter plaatse.

over de tentoonstelling GRAAL

In de tentoonstelling GRAAL verweeft een rode draad een aantal stukken tot een stille individuele INITIATIE . Je kan je via de link op voorhand ‘initiëren’, maar de essentie aanvoelen kan slechts ter plaatse. De mas met zijn eeuwenoude keldergewelven draagt daar meer dan een serieuze natuursteen toe bij. Tot in ’t echt in Clairac.

 

tentoonstelling GRAAL in de keldergewelven

 

We zijn allen Magiërs

is een ‘toverboek’ in wording. Enkele stukjes zijn klaar. Je kan ze lezen via de link (♥ er komen regelmatig stukjes bij ♥).

 

 

 

OY MO LEU TET

ATHANOR